Prednosti plastične ventilacije

Prednosti plastične ventilacije

Sadržaj

U ovom tekstu predstavićemo Vam bliže prednosti plastične ventilacije, vrste i način izrade, kako biste se što bolje upoznali i odlučili za baš ovakvu ventilaciju.

Znamo da ventilacija služi uklanjanju zagađenog vazduha u prostorijama i provetrava mesto na kom se nalazimo radi što boljeg oslobađanja od prašine i toksina. Takođe, otklanja zagušljiv vazduh, a obezbeđuje svež. Važna je i ukoliko se u nekoj prostoriji nalaze supstance oštrog ili neprijatnog mirisa ili ako se na staklu neprestano javlja kondenzacija. Naravno, sprečava i stvaranje plesni, ukoliko postoji visok rizik za to.

Postoje tri vrste opšte ventilacije u smeru kretanja vazduha:

Takođe postoje tri proračuna koja se prave u dizajnu opšte ventilacije, i oni dolaze ovim redosledom:

Dakle, najvažnija namena ventilacije je da se obezbedi stabilna cirkulacija vazdušnih masa u celoj prostoriji, a glavna oblast primene ventilacije su one prostorije u kojima su temperatura i vlažnost previsoke. Ovaj problem je posebno prisutan u fabrikama ili skladištima. Savremeni svet ne može bez ventilacionih sistema i ovo se smatra jednom od važnijih kategorija u našem životu. Najbolji uslovi za život, morate se složiti, obezbeđuju se kada se pobrinemo za svež vazduh i stvaranje optimalne mikroklime.

Iako postoji i prirodna ventilacija, nama svima vrlo poznata, sada ćemo pričati više o mehaničkoj ili veštačkoj ventilaciji i plastičnim ventilacionim kanalima. Jedna od prepoznatljivih osobina ovih sistema je upravljanje vazduhom, dakle vlaženje, čišćenje, grejanje ili hlađenje u zavisnosti od indikacija. Veštački sistem ventilacije nema zavisnost od doba godine ili klimatskih uslova, vrši se bilo koja vrsta čišćenja koja je neophodna i jeste skuplja opcija u poređenju sa prirodnim.

Prednosti plastičnih vazdušnih kanala

Obzirom na to da je glavna funkcija vazdušnih kanala za ventilaciju transport vazdušnih masa radi stvaranja ugodne mikroklime, plastični vazdušni kanali su u mogućnosti korišćenja za sve prostorije, za razliku od metalnih kanala koji su namenjeni samo za industrijske prostorije.

Glavna prednost plastičnih vazdušnih kanala je ta, što se od ovakvog tipa može sastaviti kanal potrebne konfiguracije. Zbog materijala imaju visok nivo bučne i toplotne izolacije, što je naravno jedna od najvažnijih stavki. Podsetimo se da je za najbolji mogući rad izduvnog sistema potrebno uzeti u obzir performanse, karakteristike buke, stepen zaštite od vlage, stepen zaštite od visokih temperatura i naravno pogodan rad, a plastični vazdušni kanal obuhvata i obezbeđuje sve neophodne faktore.

Od čega se izrađuju ventilacioni kanali?

Ventilacioni kanali izrađuju se od polietilena visoke gustine (HDPE), tehnologijom spiralnog namotavanja. U ponudi su sledeći prečnici ventilacija: 400mm, 500mm, 600mm, 800mm i 1000mm. Ovo se podrazumeva samo za zapremine standardne izrade od 500 do 5000 litara, ali po potrebi kupaca mogu se napraviti manjih i većih zapremina. Naše ventilacije su, takođe, lake za transport, montažu, nastavljanje i prepravku.

Karakteristike plastične ventilacije

Plastične ventilacije su ekološki ispravne i bezbedne, imaju dug vek trajanja (čak do 50 godina), otporne su na manje udare, UV zrake, koroziju i agresivne gasove. Otporne su, takođe, na vremenske uslove (sunce, mraz, kišu i sneg), ne primaju boju i miris i zaista su lagane za održavanje, što potvrđuju i naši kupci. Mogu se primeniti i u izgradnji cevovoda za transport industrijskih otpadnih voda i gasova, u velikom broju tehnoloških procesa, u izgradnji dimnjaka itd. Zbog svoje velike otpornosti na agresivne materije, plastične cevi za ventilaciju se mogu koristiti i kao fekalni kolektori, za kišnu kanalizaciju, cevi za navodnjavanje, drenažne cevi ili šahte za kanalizaciju.