Tehničke karakteristike plastičnih cisterni

Tehničke karakteristike plastičnih cisterni

Plastični horizontalni rezervoari, ili drugačije cisterne imaju veliku primenu i u domaćinstvu i u industriji. Njihova namena je veoma rasprostranjena. One se koriste u skladištenju vode, kako tehničke tako i pijaće, nafte, naftnih derivata… Mogu se koristiti i u transportu opasnih tečnosti ili hemikalija. Takodje, veliku ulogu imaju i u sistemu za navodnjavanje.

Sadržaj

Mi ćemo Vam u daljem tekstu predstaviti naše GAVRAPLAST plastične cisterne i upoznati Vas sa njihovim karakteristikama i prednostima u odnosu na cisterne izrađene od drugog materijala.

Upoznajte se sa materijalima od kojih su cisterne napravljene

Pre svega, materijali su ti koji su zaslužni za odlične karakteristike naših cisterni, jer poseduju sjajne osobine. Naše plastične cisterne izrađene su od najkvalitetnijeg polipropilena i polietilena visoke gustine (HDPE), tehnologijom spiralnog namotavanja. Detaljnije o ovim materijalima možete pročitati ovde: (staviti link od tog bloga)

Karakteristike

Plastične cisterne su odavno zamenile tradicionalne metalne, limene i betonske i pružile su novu vrstu efikasnosti, brzine i isplativosti.

Mala težina

Zahvaljujući materijalu od kojeg su napravljene, naše plastične cisterne imaju malu težinu. Baš iz tog razloga su veoma lake za manipulisanje i transport sa jednog mesta na drugo, što je veoma bitno, jer se često koriste u transportu raznih tečnosti, hemikalija…

Izuzetna mehanička svojstva

Za razliku od cisterni koje su napravljene od drugog materijala, naše plastične cisterne imaju izuzetna mehanička svojstva. To podrazumeva između ostalog i veliku zateznu čvrstoću i odličnu otpornost na pritisak. Što znači da ne morate da strahujete da će se cesterna oštetiti pri većoj količini tečnosti u njoj niti da će usled nekog pritiska ona eksplodirati.

Odlično reaguju na jake i opasne hemikalije

Tačnije, nemaju nikakvu reakciju u dodiru sa njima. Jake i opasne hemikalije se mogu slobodno skladištiti i transportovati u ovim cisternama, jer neće doći do njihovog oštećenja. Ovo im je velika prednost iz razloga što ne mogu svi materijali da podnesu ovakvu vrstu hemikalija.

Podnose i visoke i niske temperature

Naše plastične cisterne odlično podnose temeprature od -30°C do čak 100°C, pa nema toliko brige gde se one nalaze ili ostavljaju. Mogu da stoje, na primer, u industrijskom pogonu gde je veoma toplo, i ostaće nepromenjene – neće se oštetiti.

Ekološki potpuno bezbedne

Mogu se postaviti u park, na trg, u zatvoreni prostor, na njivu, u baštu… Gde god ih postavili neće nikom škoditi jer su potpuno ekološki ispravne. Tako da su cisterne bezbedne za zdravlje ljudi, životinja, biljaka i celu životnu sredinu.

Otporne na UV zračenje

Evo primera: ukoliko se cisterna postavi na trg, preko leta, kada sunce sija najjače, kako bi se ceo grad snabdeo pijaćom vodom, UV zraci neće oštetiti plastičnu cisternu. Može da stoji tamo celo leto!

Ne kontaminiraju svoj sadržaj

Naši horizontalni rezervoari ne kontaminiraju svoj sadržaj, ne dozvoljavaju razvijanje bakterija i algi, pa su zato vrlo rasprostranjeni u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Voda koja se skladišti u cisterni neće dobiti zelenu boju i uvek će biti bakteriološki ispravna.

Dug vek trajanja

Zbog svih ovih odličnih karakteristika koje naše plastične cisterne poseduju, njihov vek trajanja iznosi i do 50 godina.

Ekonomski isplative

Kada kupite GAVRAPLAST plastičnu cisternu, zaboravićete kada je to bilo. Obzirom da traju dugi niz godina, predstavljaju odličnu investiciju, a samim tim su i ekonomski veoma isplative. Za razliku od klasičnih cisterni, plastične imaju odličan odnos cene i kvaliteta.

Dimenzije i zapremine

Dimenzije i zapremine plastičnih cisterni zavise isključivo od potreba kupca. Izrađujemo cisterne u zapremini od 500-100000l, dok im prečnik može iznositi od 800-2400mm, a visina od 1000-22300 mm.

Nadamo se da smo Vam približili karakteristike i da smo Vas bolje upoznali sa GAVRAPLAST plastičnim cisternama i tako pomogli u odabiru Vaše sledeće investicije.